En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

fredag 21 september 2012

Annorlunda träningsformer...

Själv tycker jag att jag är lite av en fritänkare, och lägger därför inte samma värderingar i saker som andra gör. Ibland tycker jag att människor blir chockerade av saker som de inte borde behöva chockeras av. Men tydligen är vissa saker känsliga för en del.

Vad gäller träningsformer så är det viktigt man hittar något som man trivs med och som passar en själv. Om man inte tycker om sin träning kommer man nämligen inte att orka hålla på med den hela livet, vilket är vad livslång hälsa handlar om.

För att fortsätta med träning och hälsa och tycka att det är roligt har jag därför börjat intressera mig lite mer för dans igen. Detta var något jag tyckte var otroligt roligt när jag var yngre, och dansade karneval samba i närmare 7-8 års tid i Umeå. På lokala gymmet här hittar man "Zumba" vilket är en blandning av dansstilar, jag känner igen ett par samba och salsa steg i blandningen som även verkar innehålla tydliga aerobics steg och annat.


Mer annorlunda kanske då den här är, jag bjuder på den här länken eftersom det är fredag. Men det här är Pole Fitness, och finns på många olika träningscenter även i Sverige, men mest i storstadsregionerna Stockholm mm. Fast jag även ser att träningskedjor som Inpuls erbjuder det som träningsform.

Detta är en blandning av gymnastik och dans och det finns olika nivåer av träning men på högre nivåer krävs mycket kroppsstyrka och teknik för att utföra teknikerna. Jag tycker det är väldigt imponerande och det är en mycket mer teknisk nivå än den stripp-pole-dans som utförs på klubbarna, där är dansen ett större inslag än de akrobatiska tekniska delarna, och på vissa klubbar gör inte stripporna alls några egentliga akrobatiska moves utan mest ålar sig på golvet och dansar mm.

Hur som helst tycker jag alltså inte man skall lägga en negativ värdering i den här dansformen utan istället låta sig imponeras av styrkan, flexibiliteten och mångsidigheten som krävs för att pole dansa. Ha en trevlig fredag allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar