En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

tisdag 7 augusti 2012

Jordbävningen i Halmstad...



2 kommentarer:

  1. För mycket länge sedan var jag med om en lika kraftig jordbävning i Karlstad. Var på väg i en trappuppgång och plötsligt skakade trappan och det dånade. Vad konstigt det brukar inte köra tunga lastbilar i hög fart här var min tanke.

    Många år senare fick jag veta att min långt senare svärmor hade pratat i telefon med en väninna och hört orden "Nej nu måste vi sluta för pannan exploderade" och replikerat "Det gjorde den här med".

    För ett antal 1000 år sedan hade ni en jordbävning uppskattad till magnituden 8 där uppe i norr och inte långt hemifrån finns förkastningssprickan Skurusundet som nog haft liknande magnituder lite tidigare.

    Nanotec

    SvaraRadera
    Svar
    1. För några år sedan, kan det ha varit ca. år 2004 eller 2005 som det var en jordbävning här uppe i Luleå, då hörde man ljudet och mullret, som lät som en traktor fast högre just utanför huset. Katten blev jätterädd och pilade iväg, och jag kom själv på att en traktor utanför huset inte skulle kunna få ett stort fler-bostadshus att vibrera oavsett hur nära den körde. Då förstod jag att det var en jordbävning.:)

      De som inte var vakna, vaknade dock inte ur sin sömn av jordbävningen som även den var en mild sådan. Inget föll omkull och inget gick sönder.

      Mäktiga krafter i rörelse det kände man iallafall och att vi människor är mycket små när det kommer till naturkrafterna.

      Radera