En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

tisdag 24 juli 2012

På bostadsbubblans topp finns mångmiljonbostadsrätter även i byar som Pajala...

Eller vad sägs om 3.2 miljoner i insats men sedan 6-8000kr i månadskostnad i avgift till bostadsrättsföreningen? Dock kommer BRF:en att vara skuldfri men om inte alla lägenheter blir sålda så kommer de istället att hyras ut som hyresrätter.

Med egen tvättstuga, lyxig interiör och egen relax och bastu hoppas man kunna locka köpare till denna fantastiska nyskapade bostadsrättsförening.

Källa: http://www.nsd.se/NYHETER/ARTIKEL.aspx?ArticleID=7043496



På bild: Byggnaden innan ombyggnationen.

Med ett kvadratmeterpris på 25.000kr ligger man långt över de 9000kr/kvm som i övrigt råder i Norrbotten så även det talar för att man endast i en "bubbeltopp" bygger sådana jätteinvesteringar...

Hur man tänker när man drar igång den här typen av lyxbostäder i en liten ort som Pajala med runt 2000 invånare i tätorten övergår mitt förstånd. Då man överhuvudtaget inte kan förstå så måste det verkligen vara på toppen av bostadsbubblan. För vem skulle vilja gå in med de pengarna i dagsläget?

(Ps. Om någon har sett interiörbilder till projektet får ni gärna länka, jag är intresserad av hur det kan tänkas se ut. Ds.)

5 kommentarer:

  1. Tror att detta inspirerades av den pågående gruvboomen i Norrbotten. De ska väl öppna gruva även i Pajala tror jag... Järnrusch i all sin prakt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ändå spännande att det ska gå så fort mellan en industrisatsning och lyx-bostadsbyggande. Klarar man sådana lån med en gruvarbetarlön? :I

      Radera
  2. Gruvbolaget Northland recources har dragit upp bostadspriserna i Pajala under ca 5-6 år. Stort spekulationsprojekt, det är planerat att första kunden ska få malm först i början av nästa år, bolaget har fått förskottsbetalt, de har ännu inte levererat nånting. Högriskprojekt, går nånting snett där lär ju bostadspriserna störtdyka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jonna: tack för din insiktsfulla kommentar, alltid bra få mer information i sitt sammanhang.:)

      Radera
  3. Sådant går väl inte Norrbottningar på? Det är bara vi i Mälardalen och de tre storstäderna som betalar för sådant för att glänsa? =) haha, vansinne.

    SvaraRadera