En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

tisdag 17 juli 2012

IMF erkänner att Japans skulder mot BNP ratio aldrig kan normaliseras (zerohedge)...

Onekligen är det ett steg på vägen att iallafall kunna erkänna så mycket, men när jag tittar på den här tabellen tycker jag det ser mörkt ut för samtliga av de s.k. utvecklade länderna på listan...
http://www.zerohedge.com/news/imf-says-japan-and-spain-are-done-debt-ratio-will-never-stabilize


Men man säger även att särskilt för Japan och Spanien så kan dessa aldrig normaliseras. Själv tänker jag att även USA ligger ju inte helt lysande till, det är bara så att IMF med sina prognoser säger att de ser andra länder "stabilisera" sig så att inte skulderna skenar medan för Japan och Spanien ökar de explosionsartat. På tabellen ser man att både Grekland och Spaniens blöder kraftigt ekonomiskt.

Det som är lustigt är att det varit en ganska kraftig revidering för alla de perifera europeiska nationerna (Grekland t.ex. anses nu ha en 171% Skuld / BNP ratio under 2013 jämfört med prognosen som sa att skulden skulle vara på 160,9% och det var vad man sa för bara 3 månader sedan). Men den genomsnittliga skulden i förhållande till BNP bland samtliga av de avancerade ekonomierna väntas fortsätta att stiga under de kommande två åren. Många kommer nå över 110 procent av BNP som blir ett genomsnitt vid ca. 2013.


IMF menar på att detta är en topp och att skulderna efter detta skall börja minska efter 2013 för övriga skuldsatta länder. Vi får väl se hur det blir med den saken. Antagligen måste lögnerna erkännas ett steg i taget. 

Frågan är hur man skall kunna lösa problemet utan att erkänna att hela det finansiella systemet ligger i allvarlig risk för kollaps? Samt, hur bygger man ett nytt parallellt system då som kan ersätta det gamla när man ägnar mesta tiden åt att mörka vad det är som händer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar