En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

måndag 7 maj 2012

USA förbereder sig för krig mot sin egna befolkning..

I en intervju på TruNews Radio, på onsdagen, sade Doug Hagmann att tillförlitliga källor inom US Department of Homeland Security (DHS) förbereder sig för "massivt inbördeskrig" i USA.
http://www.beaconequity.com/we-are-preparing-for-massive-civil-war-says-dhs-informant-2012-05-03/

"Folk, vi är nu redo för en massiv ekonomisk kollaps",sa TruNews värd Rick Wiles. "Vi har problem. . . Den federala regeringen förbereder sig för det civila upproret", tillade Doug," så varje gång du hör om trupprörelser, varje gång du hör om förflyttning av militär utrustning, militarisering av polis, köp av ammunitionen så är allt detta. . . beroende på att de (DHS) förbereder för ett massiv uppror. "Hagmann fortsätter med att säga att hans källor berättat för honom att den oro som DHS förbereder sig för, härrör från en teori om vad som skulle hända vid en kollaps av den amerikanska dollarn och hyperinflation som följd. Att en kollaps i värdet av världens främsta reservvaluta innebär enorm social oro för en nation av 311 miljoner amerikaner, där en betydande del av befolkningen, även har tillgång till vapen.

Uppror i Grekland är verkligen ett problem, men ett uppror av beväpnade amerikaner blir en allvarlig nationell säkerhet, en punkt som också behandlas i en färsk rapport från Pentagon och uppmärksammats som ett problem och ett hot mot USA under krigs spels övningar på försvarsdepartementet förra året, enligt en av DoD krigs spels deltagare, Jim Rickards, författare av boken Currency Wars: The Making of the Next Global Crisis.

Genom sina källor bekräftade Hagmann Rickards "pågående tes om en rädsla för att US-dollarn kan komma att kollapsa i händerna på de kinesiska krafterna (US Treasury obligationsinnehavare med cirka 1 trillion dollar i värde) och eventuellt ryssarna (som kanske kommer att lansera en guld-stödd rubel som ett alternativ till den amerikanska dollarn) att detta skulle kunna ske som en vedergällning för aggressiva amerikanska utrikespolitiska initiativ mot Kinas och Rysslands strategiska allierade - Iran och Syrien.

"Den källa som vi har, har jag känt sedan 1979", Hagmann fortsatte."Han började som en patrullofficer och nu arbetar han för en federal myndighet under paraplyorganisationen Department of Homeland Security, han vet vilken politik som håller på att inledas, vilken politik som planeras vid denna punkt, och han berättar för oss att det som sker just nu är bara toppen av isberget. Vi förbereder vi, dvs regeringen förbereder vi oss för ett massiv inbördeskrig i detta land. "

"Det finns ingen överdrift här", tillade han, ekande Trends Research Institute grundare Gerald Celente prognos förra året. Celente förväntar sig en kollaps av den amerikanska dollarn och upplopp i Amerika någon gång i år.

Eftersom Celente s "Civil War" förutsägelse av förra året var verkställande order NDAA och National Defense resurs beredskap som undertecknades som lag av president Obama, som båda är politiskt skadliga åtgärder som vidtagits av en sittande president.

Och senast begäran från DHS för upphandling av 450 miljoner rundor av hål-spets ammunition, kaliber .40 samt 175 miljoner rundor av .223 kaliber till gevär. Detta ger också upphov till spekulationer om en kommande tragisk händelse som förväntas på amerikansk mark. Dessa större händelser, som är chockerande för det amerikanska folket som de är, har ägt rum under ett valår.  http://truedemocracyparty.net/2012/05/homeland-security-buying-450-million-rounds-of-hollow-point-bullets-why/


Som jämförelse så användes det 5,5 miljoner rundor i aktiv krigszon Irak, per månad eller ca. 66 miljoner rundor per år. I en aktiv krigszon. Det skulle alltså motsvara att DHS kan föra ett 7 år långt krig med det amerikanska folket, sin egna befolkning. Dessutom är detta en krigsammunition som man använt i krig med kaliber .40 istället för exempelvis 9 mm eftersom dessa gör maximal skada till skelett och muskelvävnad och effektivt stoppar en motståndare, en kula räcker.
http://www.infiniteunknown.net/2012/04/23/dhs-buys-enough-ammo-to-wage-seven-year-war-against-the-american-people/

Eskalerande förberedande verksamhet från verkställande makten och DHS under det senaste decenniet, från Patriot Act, till otaliga verkställande order utarbetade för att avbryta (eller binda) amerikanska civila rättigheter "är bara början" av den mardröm som kan komma att komma, sade Hagmann. Han tillade: "Det kommer att bli så mycket värre mot valet, och jag är inte ens säker på att vi kommer att ha ett val i detta land. Det kommer att bli så illa, och detta, liksom, kommer från mina källor.

Wiles frågade här även Hagmann: Vem är det som DHS förväntar sig att slåss emot, i synnerhet? En annan liknande Nord kontra syd, Yankees mot förbundsmedlemmarna? Hagmann förklarade här att situationen är långt värre än en kamp mellan två fraktioner inom USA, det är en förväntad rikstäckande akut händelse centrerat på landets valuta.

"Vad de [DHS] väntar, och igen, detta är enligt mina källor, vad de väntar är brist i hållbarheten av den amerikanska dollarn", Hagmann sagt. "Och vi vet för ett faktum att vi inte längre kan betala vår skuld. Det kommer att bli en period av hyperinflation. . . dollarn kommer att bli värdelös. . . Den ekonomiska kollapsen kommer att bli så allvarliga, kommer folk inte redo för detta.
http://www.beaconequity.com/we-are-preparing-for-massive-civil-war-says-dhs-informant-2012-05-03/


För närvarande är det ca. 100 miljoner amerikaner som saknar arbete. Medelklassfamiljer håller på att bli ett minne blott, men fattigdomen ökar hela tiden.
http://theeconomiccollapseblog.com/archives/there-are-100-million-working-age-americans-that-do-not-have-jobs

Jag har även skrivit lite om den växande fattigdomen i USA, här:
http://rymdiz.blogspot.se/2012/05/forbud-for-att-ge-mat-till-hemlosa.html. (Se mot slutet av blogginlägget)

Frågan är dock: Skulle verkligen amerikanska myndigheter öppna eld på sin egna befolkning om det blir upplopp? Kan det bli inbördeskrig i USA eller är det mer en konspirationsteori? Varför behöver myndigheterna köpa sådana massiva mängder ammunition?

8 kommentarer:

 1. Round översätts som patron, lite korrigering bara. Sen så baseras mycket av snacket på det är ammunitionen är halvmantlad (hålspets) i stället för helmantlad, dvs. den expanderar vid träff i vävnad. Sån ammunition är förbjuden i krigsföring mellan stater (normal alltså) men finns inget förbud mot att använda som polisammunition etc. Jaktammunition är för övrigt av denna typ.

  SvaraRadera
 2. Ja du ser.. jag funderade över vilket ord jag skulle välja. :D Tack för rättningen, kan vara bra veta iaf. till någon annan gång ^^. Jag antar också att det handlar om att när de skjuter så skjuter de för att döda, inte för att skada, vilket låter så klart mycket otrevligt när man kan tycka polisen i första hand skulle vilja oskadliggöra men inte döda..

  SvaraRadera
 3. Det är flera experter som förutser en delning av USA inom
  8 år liksom de förutsa Sovjetunoinens kollaps. Händelser som du
  beskriver tyder ju på att de kan ha rätt.

  SvaraRadera
 4. Om polisen tänker sig en situation med massiva upplopp finns inte tid att "skjuta snällt för att skada". Då behövs tung avskräckning och det är det den här ammunitionen är till för. Effektivt helt enkelt om man är numerärt underlägsen. De planerar för det värsta. Om det sedan är detsamma som att det v ärsta kommer hända är en annan sak, men någon är tillräckligt orolig för att tänka sig möjligheten. på allvar. Ingen rök utan eld.
  /Grönvita

  SvaraRadera
 5. Det är väl klart sedan länge att imperier faller, speciellt när man satsar alldeles för mycket av BNP på militära utgifter.
  USA kommer att falla men jag vet inte om det som kommer istället, läs kinesen, är så mycket bättre.....och det är inte år vi pratar om....

  SvaraRadera
 6. Jag antar att där har de för sina alltför generösa vapenlagar? Om inte befolkningen i allmänhet har skjutvapen behöver ju inte staten kanske ta till med kanoner. Men kändes ju som en tråkig upptrappning ifrån statens sida. Jag är glad att jag inte bor där.

  SvaraRadera
 7. Skönt att vara en svensson-mes. Vi kommer stå sist på listan som "hot" från annan nation. Det är ingen som hittar till vårt lilla land =)

  SvaraRadera
 8. Trist ändå att sakna försvar!:) ..men vi får väl ringa hemvärnet om de inte har bättre saker för sig.

  SvaraRadera