En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

lördag 12 maj 2012

Nigel Farage Special

Nigel Paul Farage, född 1964, är en brittisk politiker och partiledare för det euroskeptiska United Kingdom Independece Party. Han är ledamot i Europaparlamentet för valkretsen sydöstra England och sitter även med i partigruppen Frihet och demokrati i Europa och därmed också ledamot i Europaparlamentets talmanskonferens. Farage är dessutom ledamot i fiskeriutskottet sedan den 16 juli 2009.


Några klassiska uttalanden av Farage:

http://www.youtube.com/watch?v=bdob6QRLRJU What gives you the right to dictate to the Greek and Italian people?

http://www.youtube.com/watch?v=Bsl1_ju7Vxw&feature=player_embedded#! I Owe No Allegiance to the European Flag!

http://www.youtube.com/watch?v=96j0A7IXQKo&feature=related
Nigel Farage: He has foreseen everything, but everyone ignored...

Han är en europakritiker och det färgar mycket av det han säger, men han är inte rädd för att vara kontroversiell och säga saker som andra inte vågar säga. Men hur många vågar lyssna?

3 kommentarer:

 1. En liten detalj man bör minnas:

  Anglosaxerna ( City/London & Wall St/Washington) har i flere år bedrivit en aktiv kampanj där de försöker destabilisera Europa/Euroland pga att de mycket riktig inser att ett stabilt Europa/framgångsrikt Euroland betyder slutet på anglosaxarnas hegemoni som de haft sedan 1945.

  Alltid då temperaturen hotat stiga på hemmafronten för anglosaxerna har det kommit en uppsjö utav artiklar i media, blogosfären osv som utmålar Europas snara undergång och det intressantaste med det hela är att vårt (gammel)media samt blogosfären sväljer okritiskt allt som den anglosaxiska media-apparaten producerar.

  Detta är en sak man alltid skall minnas med den gode Farage.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hear hear... not...

   Radera
 2. Hej Anonym!:) Jag tror absolut hans mål är att exit the eurozone, och att alla andra som vill gå ur också skall få göra det. Så visst kan man se allt han säger som propaganda för hans sak.

  Men däremot tycker jag att det finns många poänger i det han säger, även om jag förstår att han gör sig ovän med många (alla?) i parlamentet när han säger sakerna på det sätt som han gör, för då får man kanske inga vänner? :) Men i slutet om det visar sig att han har rätt så är det för sent att säga "vad var det jag sa"..

  SvaraRadera