En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

söndag 6 maj 2012

Förbud för att ge mat till hemlösa, växer i antal över hela USA..

Att ge mat till hemlösa har förbjudits i många stora städer över hela USA. Andra städer som inte har förbjudit det helt och hållet har lagt så många krav på dem som vill mata hemlösa (att förvärva dyra tillstånd, att de skall ta kurser om tillagning av livsmedel osv) så att ge mat till de hemlösa har blivit "omöjligt" för de flesta vanliga människor. Vissa städer gör dessa saker eftersom de är oroliga om "hälsoriskerna" av den mat som distribueras av vanliga "välgörare". 

Andra städer har dessa lagar, eftersom de inte vill att hemlösa samlas i stadens centrum där de vet att de kommer att matas. Men i en tid då fattigdomen och regerings beroendet stigit till oöverträffade nivåer, är det verkligen en bra idé att förbjuda folk från att hjälpa dem som behöver hjälp? http://theeconomiccollapseblog.com/archives/the-u-s-economy-soul-crushing-total-system-failure

Det är inte så att regeringen själva har räddat dessa hemlösa. Övernattningshem för hemlösa över hela USA får skicka bort folk varje natt eftersom de får slut på utrymme. http://theeconomiccollapseblog.com/archives/feeding-the-homeless-banned-in-major-cities-all-over-america   


Följande är några av de stora amerikanska städer som har förbjudit eller försökt att förbjuda matdistibution till de hemlösa:

Philadelphia

Borgmästare Nutter har nyligen förbjudit utfodring av hemlösa människor i många delar av Philadelphia, där hemlösa är kända för att samlas... http://philadelphia.cbslocal.com/2012/03/14/nutter-announces-ban-on-outdoor-feeding-of-homeless/

Michael Nutter har meddelat ett förbud mot utfodring av ett stort antal hemlösa och hungriga människor i ställen på och i närheten av Benjamin Franklin Parkway.

Borgmästare Nutter säger att förbudet gäller mot all utomhus matdistribution som tidigare har skett till ett stort antal människor i stadens parker, bland annat Love Park och Ben Franklin Parkway, dit det inte är ovanligt att uppsökande grupper kommer för att erbjuda gratis mat.

Nutter säger att de här matningarna saknar både sanitära förhållanden och värdighet.

Orlando

I juni förra året, alltså 2011, så var det en grupp av aktivister nere i Orlando, Florida som greps av polisen för att de matade hemlösa i strid mot en av stadens förordningar... http://www.huffingtonpost.com/2011/06/10/orlando-food-not-bombs-arrests_n_874840.html

Under mars 2012 har tolv medlemmar av en grupp livsmedelsaktivister gripits i Orlando för att ge gratis mat till grupper av hemlösa människor i en central park. De agerade i strid mot denna kontroversiella stads förordning som förbjuder grupper som distribuerar mat till stora grupper i parker inom två kilometer ifrån City Hall om de inte har ett särkilt tillstånd. Varje grupp får endast två tillstånd per park per år, och gruppen som kallade ssig "Livsmedelsberedningar, inte Bomber" hade redan överskridit sin gräns. De satte upp sin vegetariska buffé i Lake Eola fast de visste att de sannolikt skulle bli arresterade som följd.

Houston

Nere i Houston, var det en grupp kristna som nyligen förbjudits att distribuera mat till de hemlösa, och de fick veta att de förmodligen inte skulle beviljas tillstånd att göra det i framtiden även om de ansökte om ett...
http://www.chron.com/news/houston-texas/article/Houston-permit-rule-stops-couple-s-effort-to-feed-1611603.php

Bobby och Amanda Herring har tillbringat mer än ett år ger mat till hemlösa i centrala Houston varje dag. De utfodrar de som behöver, utan att orsaka nedskräpning i området och kunde dela ut varm mat fredligt utan att ett enda brott begås, säger Bobby Herring. De var tvugna att sluta med denna insats under mars månad 2012, då staden stängede denna "Mata en vän" insats i brist på tillstånd. Stadens tjänstemän har redan sagt att paret sannolikt inte kommer att kunna få ett.

Dallas

Dallas har också antagit en lag som kraftigt begränsar möjligheten för individer och exempelvis religiösa samfund från att mata hemlösa... http://blog.chron.com/believeitornot/2011/11/homeless-ministry-says-dallas-food-ordinance-restricts-their-religious-freedom/

En sådan grupp har redan bestämt att de skall stämma staden för denna livsmedel förordning som begränsar gruppen från att ge mat till de hemlösa.

Domstolen avfärdade Dallas "begäran om en summarisk dom förra veckan", som pastorn Don Hart säger att denna lag, kan vara ett brott mot fria utövandet av religion, som skyddas av Texas religionsfrihet i den så kallade Restoration Act.

I tingsrätten, sade kyrkans företrädare att deras kristna tro åläggs att dela måltider med hemlösa (Jesus gjorde detsamma) Och att kravet på att även kyrkor och välgörenhetsorganisationer är att erbjuda tillgång till toaletter, handfat, utbildad personal och att samtycke saknas ifrån staden och hindrar dem från att att göra detta.

Las Vegas

För några år sedan blev Las Vegas den första stora amerikanska stad att specifikt anta en lag som förbjuder utfodring av hemlösa... http://www.nytimes.com/2006/07/28/us/28homeless.html?_r=1&pagewanted=all

Las Vegas, vars hemlösa befolkning har fördubblats under det senaste decenniet till cirka 12.000 människor i och runt staden, har fattat detta beslut som även lett till att flera andra städer i hela landet har infört eller antagit förordningar för att begränsa distributionen av välgörenhets måltider i parker. De flesta har begränsat tid och plats för sådant, i hopp om att avskräcka hemlösa människor från att samlas i staden. Stadens syn är att de hemlösa förstör arbetet med att försköna innerstäderna och bostadsområden.

Men Las Vegas förordning tros vara den första att explicit göra det straffbart att mata de hemlösa.

Denna lag har sedan dess blockerats av en federal domare, och sedan dess har många städer i USA också varit mycket noga med att inte nämna "den fattige" eller "hemlösa" vid namn i de lagar som de passerar som är avsedda att förbjuda matandet av hemlösa.

New York

New York City har förbjudit alla matdonationer till de styrande som driver shelters för hemlösa eftersom byråkraterna säger att det finns oro över att den donerade maten inte kommer att vara "nyttig" nog.

Administrationen tar nu termen "mat polis" till nya djup, genom att blockera matdonationer till alla statliga anläggningar som betjänar stadens hemlösa.

I samarbete med borgmästarens arbetsgrupp och hälsoavdelningen började Department of Homeless Services nyligen tillämpa nya näringskrav för livsmedel som serveras på stadens härbärgen. Eftersom DHS inte kan bedöma näringsinnehållet av donerad mat, så måste shelters vägra ta emot gåvor från goda samariter.  http://nation.foxnews.com/michael-bloomberg/2012/03/19/nanny-bloomberg-bans-food-donations-homeless-shelters-too-salty

En kyrka i Louisiana har nyligen förpliktas att sluta ge ut vatten eftersom de inte hade ett tillstånd. http://radio.foxnews.com/toddstarnes/top-stories/church-ordered-to-stop-giving-away-free-water.html

Skulle du vägra att ge ett glas vatten till någon som behövde det, för att du saknade tillstånd?


Detaljstyrandet fortsätter att få övertaget i USA. Bara i januari 2012 började 40.000 nya lagar träda i kraft över hela Amerika. Politikerna fortsätter att skapa våg efter våg av regler och lagar utan slut i sikte.
http://www.msnbc.msn.com/id/45819570/ns/us_news-life/t/new-laws-toughen-rules-abortions-immigrants-voters/#.T6Z5aKuyyuJ

Lite fakta om fattigdomen som växer i USA:

# 1 Enligt US Census Bureau, ökade andelen "mycket fattiga" i 300 av de 360 ​​största storstadsområdena under 2010.

# 2 Förra året sjönk ytterligare 2,6 miljoner fler amerikaner ned i fattigdom. Det var den största ökning som man har sett sedan den amerikanska regeringen började föra statistik på detta tillbaka i 1959.

# 3 Det är inte bara antalet av "mycket fattiga" som stiger. Antalet som bara anses vara "fattiga" ökar snabbt också. Tillbaka i år 2000 var det 11,3% av alla amerikaner som levde i fattigdom. Idag är 15,1% av alla amerikaner under fattigdomsstrecket.

# 4 Andelen fattiga barn som lever i USA ökade till 22% år 2010.

# 5 Det finns 314 kommuner i USA där minst 30% av barnen står inför en osäker livsmedelsförsörjning.

# 6 i Washington DC, är "barn som upplever livsmedelsbrist" 32,3%.

# 7 Mer än 20 miljoner amerikanska barn förlitar sig på skolmåltidsprogram för att inte gå hungriga.

# 8 En av sex äldre (pensionerade) amerikaner lever nu under den federala fattigdomsgränsen.

# 9 I dag finns över 45 miljoner amerikaner på matkuponger.

# 10 Enligt Wall Street Journal, så lever nästan 15 procent av alla amerikaner är nu på matkuponger.

# 11 År 2010 var 42 procent av alla ensamstående mödrar i USA på matkuponger.

# 12 Antalet amerikaner på matkuponger har ökat 74% sedan 2007.

# 13 Vi får höra att ekonomin återhämtar sig, men antalet amerikaner på matkuponger har vuxit med ytterligare 8 procent under det senaste året.

# 14 Just nu är ett av fyra amerikanska barn på matkuponger.

# 15 Det är beräknat att cirka 50 procent av alla amerikanska barn kommer att finnas på matkuponger någon gång i sitt liv innan de når 18 års ålder.

# 16 Mer än 50 miljoner amerikaner är nu på Medic-aid. Tillbaka i 1965 var endast en av varje 50 amerikanerna på Medic-aid. Idag är ungefär en av varje 6 amerikanerna på Medic-aid.

# 17 En av alla sex amerikaner är nu inskriven i minst ett statligt anti-fattigdoms program.

# 18 Antalet amerikaner som kommer till soppkök har ökat med 46% sedan 2006.

# 19 Det beräknas att upp till en halv miljon barn för närvarande kan vara hemlösa i USA.

http://theeconomiccollapseblog.com/archives/extreme-poverty-is-now-at-record-levels-19-statistics-about-the-poor-that-will-absolutely-astound-you

Med tanke på den senaste tidens utveckling så är det antagligen snart även förbjudet att spela sången "Another day in paradise" av Phil Collins...

2 kommentarer:

  1. GAAAAAAHHHHHHH nu blev jag arg på mänskligheten IGEN!!!

    SvaraRadera
  2. Fattigdomen ökar snabbare än vad jag trodde, dessutom..

    SvaraRadera