En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

tisdag 29 maj 2012

Bankia, en studie i Ironi...

Denna annons fanns med den 19 maj i tidningen The Economist, vilket så här i efterhand kan ses som en profetia över dess misslyckande och räddning. Nu, endast tio dagar senare ser vi att Bankia kommer att gå till historieböckerna som den största banken som gått i konkurs, i hela Spaniens historia.


Frågan ställd från Zerohedge: Kommer The Economist's faktura för reklam och utförda tjänster att skickas som krav för utbetalning av räddnings medel? Eller, som Aurelio Izquierdo's € 14.000.000 avgångsvederlag, kommer dessa pengar att komma från "icke-bailout" medel?
http://www.zerohedge.com/news/ten-days-later-bankia-supreme-irony

Spanien har även officiellt slut på räddningsaktions pengar avsatta för att rädda bankerna: "Var är de € 23500000000 till Bankia's undsättning, när statens fond för ordnad omstrukturering av bankerna (FROB) är nere på € 5300000000?". http://www.zerohedge.com/news/spain-runs-out-money-feed-zombies

Det är ganska fantastiskt vad man hittar när ett företag som tidigare hade lämnat en uppgift av en vinst för 2011, på € 41 miljoner men ändå på något mystiskt sätt upptäcker att de är insolventa, och att de behöver en nationalisering för att undvika en fullständig utlikvidation och således blir räddade av staten. Man har alltså konsekvent ljugit om sina resultat för sina investerare, och aktieägare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar