En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

måndag 23 april 2012

Lokalt företagande i Sveriges kommuner..

Vilken kommun har de bästa förutsättningarna för lokalt företagande? Svenskt näringsliv kom idag med sin årliga granskning över vad företagarna själv säger om företagsklimatet i sina respektive kommuner:
http://www.svensktnaringsliv.se/material/rapporter/ranking-2012_159007.html

Solna
Trosa
Vellinge
Sollentuna
Ängelholm
Danderyd
Laholm
Lidingö
Upplands Väsby
Habo
Vårgårda
Nacka
Sundbyberg
Härryda
Gnosjö
Sigtuna
Täby
Höganäs
Kungsbacka
Helsingborg

Jag tror man får sluta sig till ifrån den här listan på vilka som ligger från plats nr.1-20 att det är bra förutsättningar för företagande i Stockholmstrakten. Att vara förortskommun till en storstadsregion är alltså bra, eller att vara en kommun i tätbefolkad region. Stockholms kommun som sådan hamnar på plats 23, men himmelsvid skillnad ifrån Malmö som hamnar på 61:a plats och Göteborg som hamnar på plats 127 i årets ranking.

Umeå som ändå är en av europas mest snabbväxande regioner, i Västerbottens län, återfinns på plats 190 på listan. Luleå ligger där lite bättre till och redan på plats 141. Men för Norrbottens län ligger Boden fortfarande bäst trots att de tappat ca. 50 platser från förra årets lista, och återfinns numera på plats 109.

Hittar du din egna kommun på listan? Den finns även som en alfabetisk lista om du scrollar ned till sida tre. http://www.svensktnaringsliv.se/material/rapporter/ranking-2012_159007.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar