En blog om:

Samhälle, Miljö, Tillväxt, Ekonomi, Skulder och Sparande, Förberedelser och Peak Oil.

lördag 21 april 2012

Den hotande bankkollapsen..

Ur en intervju med Nigel Farage:

Nigel Farage som nu är en brittisk politiker) är också en tidigare LBMA råvaru mäklare och handlare http://www.lbma.org.uk/pages/index.cfm  men är nu alltså en nuvarande politisk ledamot. Nigel blev intervjuad angående oron i euro-området. Intervjun kan läsas på engelska här:
http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/4/18_Nigel_Farage__There_Are_Going_to_Be_Serious_Banking_Collapses.html

Farage hade några mycket intressanta kommentarer om att italienarna nu flyttar stora mängder guld till Schweiz, men när vi frågade om kaoset i Europa, sade Farage, "Ja, så långt från alla EU-tjänstemän och från IMF: s nya kontor i Washington, har vi haft enhällighet att det inte fanns några utsikter i något skede av euron är hotad. " Men plötsligt är det en höjdare från IMF säger "Det finns ett problem här, och det kan finnas en chans att det leder till upplösning av euroområdet. Det kan komma snabbare än du tror." Jag ser detta som lite av en spricka i dammen. De har alltid använt argumentet att eurosamarbetet var oundvikligt och det var här för att stanna, och nu har en person från IMF just helt blåst ut det i vattnet.


Uppbrottet kan bli ett stort problem, eftersom det inte har funnits några beredskapsplaner. Det är det som gör mig så arg. Jag har sagt till José Manuel Barroso (chefen över den Europeiska kommissionen) "Kom, låt oss ha en plan B." Låt oss verkligen göra oss redo ifall det går åt skogen. Men därför, vad som är troligt är att någon gång, kommer marknaderna istället själva att krossa systemet, och uppsluka det hela på kort tid, vilket kommer att leda till kaos. Hela centralbanking, och Internationella valutafondens banksystem, jag menar att det bara börjar se mer och mer som den största pyramidspel vi någonsin sett på jorden.

Det kommer att bli några allvarliga bank kollapser och effekterna av  detta på vissa suveräna stater, kommer att bli allvarliga. Jag är rädd att vi har kommit till en punkt där vi verkligen inte kan stoppa detta nu. Vi börjar nå ett stadium där hur mycket falska pengar du än skapar, blir problemet hela tiden större än de människor som försöker att lösa det. Vi är mycket nära till den punkten.

När jag talar om de hot och risker som finns för att denna sak skulle kunna hamna i någon form av uppror, någon form av hemsk sociala katastrof, de (andra europeiska politiker) är nu mycket oroliga faktiskt. De kommer att prata med dig privat, men i det offentliga, så vågar ingen yttra ett ord.åt det andra hållet. "Poängen är att IMF och det officiella är att de har inget beredskapsplaner alls..."

Jag tror att försämringen under de senaste två eller tre veckorna, i euroområdet är mycket allvarliga. Det är de obligationer i Italien och Spanien som vi ser som problem. Det är det faktum att ungdomsarbetslösheten nu är över 50% i vissa av dessa Medelhavsländer som har problem. Det är upplopp och oordning på gatorna. Och ändå var jag här för en månad sedan och då sade Herman Van Rumpuy "Vi har vänt runt hörnet nu. Allt är löst. Det finns inga större problem med euroområdet. "

Farage hade också detta att säga om den italienska rörelsen av guld: "Det var intressant att se massiva ädelmetaller i rörelse förra månaden, av italienskabanker och in i schweiziska banker. Så, människor har köpt guld för skydd och höll alltså förut guldet i italienska bankvalv, men nu är deras förtroende för italienska banker så dålig att de rent fysiskt har flyttat ädelmetaller till Schweiz. 

Han avslutade även med "Jag är fortfarande en troende, att man bör köpa guld på dips" (nedgångar).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar